top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSofie Rapsaet

Eiwitten, de toekomst van onze voeding

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022

Eiwitten maken een cruciaal deel uit van de menselijke en dierlijke voeding. We halen ze uit vlees, vis, eieren en melkproducten, maar ook uit graanproducten, peulvruchten, noten en in mindere mate uit groenten en aardappelen. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat wereldwijd onder druk en daar wil de Vlaamse overheid werk van maken.


Het departement Landbouw en Visserij lanceert de projectoproep ‘realisatie eiwitstrategie’. Deze projectoproep zet in op de verduurzaming en verbreding van het eiwitaanbod in Vlaanderen met een positieve waterimpact tot gevolg.In het kader van deze oproep is een subsidie mogelijk voor projecten uit samenwerkingsverbanden die bijdragen aan de Vlaamse eiwitstrategie met als 6 doelstellingen:

  1. Duurzaam dierenvoeder

  2. Duurzame dierlijke productie

  3. Meer plantaardige eiwitten

  4. Nieuwe eiwitten

  5. Productdiversiteit

  6. Duurzame eiwitconsumptie

Het samenwerkingsverband moet bestaan uit eiwitproducenten + een verwerker en/of afnemer + eventueel andere partners.

Hierbij is er per project, met een loopduur van minimum één jaar en maximaal twee jaar, een steun mogelijk van maximaal € 240.000 en minimaal € 60.000, beperkt tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten.


Aanvragen kunnen tot 15 december worden ingediend, en de projecten zelf lopen tussen 1 februari 2022 en 30 juni 2024. Contacteer ons dus spoedig indien je vermoedt in aanmerking te komen voor deze oproep.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page