top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTine Buysens

Steun voor duurzame groeiplannen

Je bedrijf wil oprecht inzetten op een duurzamere bedrijfsvoering: energie, klimaat, circulariteit, biodiversiteit, welzijn, milieu....


Hoe begin je aan die duurzame weg, als er intern niemand echt mee kan bezig zijn en je tijd en kennis ontbreekt om de duurzame weg in te slaan? No more excuses, the time is now!

Vlaio lanceerde zonet een nieuwe oproep van de KMOGS, die loopt van 28 augustus tot 25 september 2023.


De subsidie wordt toegekend voor het verwerven of inkopen van strategische kennis die nodig is om een groeitraject te kunnen realiseren. Eén van de thema's die gesteund wordt, is duurzaam en circulair ondernemen.
Om impact te maken is kennis nodig. Het verwerven van kennis kan op twee manieren:

  1. Door het aanwerven van een werknemer: Als je op zoek bent naar een medewerker met kennis en ervaring om bijvoorbeeld het thema duurzaamheid intern op te volgen, certificaten te behalen, data te verzamelen en te monitoren, .... dan kan de loonkost van die medewerker gedurende het eerste jaar voor 50% worden gesteund.

  2. Door zich te laten adviseren door een externe dienstverlener: Vaak zijn eerste stappen onduidelijk en heb je experts nodig om dit vorm te geven. Ook dit advies kan voor 50% gesteund worden.


SURA verhoogt de kans van duurzame groeiplannen


Binnen dit tweede luik kan het SURA-team een duw in de rug geven: Het adviesluik nemen we bij verschillende bedrijven op. Onze experts begeleiden op het vlak van


Opstart van een duurzaamheidsaanpak: Wat zijn de thema's om op in te zetten? Waar liggen de impacts, risico’s en opportuniteiten voor jouw bedrijfsmodel en sector? Wat zijn de ambities en prioriteiten? Hoe hang je hier duurzaamheidsacties aan op en zet je de juiste stappen?

Circulaire projecten: Hoe kan je restromen valoriseren? Hoe implementeer je eco-design principes, zet je LCA-analyses op en kies je voor bepaalde producten een circulair businessmodel?Met SURA begeleiden we je bovendien in de opmaak van een KMO groeisubsidie dossier voor duurzaam en circulair ondernemen. We helpen het dossier te schrijven en ondersteunen je met administratieve verplichtingen. We helpen je je idee te verfijnen en vorm te geven zodat het voldoet een de vereisten van de subsidie:

Ambitieus: duurzame groei en/of verhoging van de competitiviteit.
Transformatief: met activiteiten die op vandaag niet worden uitgevoerd.
Onderbouwd: met doordacht stappenplan.
Noodzaak van kennis en expertise: groeitraject moet worden uitgevoerd door nodige kennis en expertise aan te trekken.
Met onze ervaring vergroot je je kans op succes. Neem contact op om tijdig een dossier in te dienen!


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page