top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWout Desloovere

Carbon Footprint van je bedrijf

Om de klimaat problematiek aan te pakken is het noodzakelijk om onze broeikasgasemissies tegen 2030 te halveren en tegen 2050 de doelstelling van net zero te bereiken.


SURA gaat daarom aan de slag met de software van Carbon+Alt+Delete om uw carbon footprint te bepalen en u te begeleiden naar een broeikasgas neutrale toekomst.

Carbon+alt+Delete is cloud-based en zorgt ervoor dat actuele data wordt samengebracht en op een overzichtelijke manier kan worden beheerd, zodat er inzichten kunnen gecreëerd worden in de huidige situatie. De footprint vormt een goede basis voor rapportering en laat toe scenario's te simuleren en acties te definiëren voor de meest impactvolle domeinen.


Het werken met deze gespecialiseerde software heeft meerdere voordelen:

  • Conformiteit: De software is opgebouwd rond het Greenhouse Gas Protocol, de standaard binnen GHG accounting. Je carbon footprint voldoet dus steeds aan de laatste regelgeving en standaarden. Daarnaast laat het platform ook audits toe, de berekende carbon footprint kan dus gecontroleerd en geverifieerd worden.

  • Er kan tijdsefficiënt gewerkt worden wat ons toe laat om meer tijd te voorzien om u te informeren en te begeleiden om de carbon footprint te reduceren.

  • U krijgt toegang tot het platform en kan zelf de resultaten raadplegen. Daarnaast kan er inzicht gecreëerd worden in verschillende scenario's met als doel emissie reducties.

Dankzij deze samenwerking kunnen we efficiënt en correct zowel de scope 1 & 2 emissies als scope 3 emissies in kaart brengen. De carbon footprint kan ook een onderdeel zijn van een groter duurzaamheidstraject.


Wat de carbon footprint van een bedrijf inhoudt en waarom het belangrijk is voor bedrijven, kan je terugvinden in onze eerdere blogpost over Carbon Accounting.


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page