top of page
Luchtfoto van een Road
ROADMAP NAAR EEN DUURZAME ORGANISATIE

Duurzaamheid is breed en voor veel organisaties nog moeilijk vast te pakken. Er zijn veel verwachtingen en er worden inspanningen gedaan, maar er is geen focus of kader. Met een roadmap bouwen we samen een plan naar een duurzame onderneming en zoeken we naar de 'purpose' van jullie activiteiten.

Is de wereld een betere plek dankzij jouw bedrijf? 

 

Het objectief is te begrijpen waar je nu staat en wat je ambities zijn. Van daaruit bepalen we samen het actieplan, wat je op korte en langere termijn kan en moet doen en hoe je dit alles best organiseert. We vertalen de uitdagingen binnen jullie sector naar een strategie voor je bedrijf, helder en haalbaar. 

 

We pakken dit hands-on & interactief aan tijdens twee workshops voor een groep van een 10-tal deelnemers. Geen zwaar en lang traject, maar wel even diepgaand, met de juiste mensen, to-the-point en met direct resultaat. ​Je gaat naar huis met een beknopt en duidelijk rapport met 

  • De reden van bestaan van je onderneming: Wat voeg je toe aan de wereld? 

  • De prioriteitsdomeinen mbt duurzaamheid (incl. ambitieniveaus);

  • Een eerste plan van aanpak om er te geraken, met wat je al doet en wat je plant te doen. 

 

Dit rapport is direct bruikbaar als antwoord aan iedereen

die je duurzaamheidsvragen stelt:

Klanten of (toekomstige) werknemers, investeerders. 

Het schept orde en legt een goede basis voor de volgende jaren. 

Het rapport is eerlijk en transparant over de huidige prestaties van je bedrijf. Het is volledig in lijn met de wettelijke vereisten rond duurzaamheidsrapportering (indien van toepassing) en bevat cruciale inhoudelijke elementen die geïntegreerd kunnen worden in het latere duurzaamheidsrapport.

 

We behandelen doorheen de workshop ook de eventuele subsidiemogelijkheden, zodat je duurzame acties ook steun kunnen krijgen. 

bottom of page