top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverSarah Grison

Zomerboost 2023: Ontdek de openstaande oproepen!

In de zomermaanden zijn er vaak minder subsidiemogelijkheden aangezien ook de verlenende instanties van hun vakantie genieten. Dit wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn. We zetten de duurzame subsidies die je nu of binnenkort kan aanvragen even op een rijtje:

KMO-Groeisubsidie voor Duurzame Groei


Met dit subsidie-instrument wil de Vlaamse overheid KMO’s ondersteunen bij hun eigen groeitraject. Het groeitraject moet aansluiten bij één van de vier maatschappelijke thema’s:

 • Digitalisering

 • Duurzaam en circulair ondernemen

 • Innovatie

 • Internationalisering


Het groeitraject wordt geëvalueerd op deze 4 criteria:

 1. ambitie Het beoogde groeitraject moet ambitieus zijn, waarbij een duurzame groei en/of een verhoging van de competitiviteit van de onderneming wordt bekomen.

 2. transformatie Hierbij moet het gaan om een nieuwe wending voor het bedrijf, met activiteiten die op vandaag niet worden uitgevoerd.

 3. onderbouwde aanpak Om het project uit te voeren moet een doordacht stappenplan worden opgesteld.

 4. de noodzaak van kennis & expertise Het groeitraject niet worden uitgevoerd zonder de nodige kennis en expertise aan te trekken. Dit kan zowel intern via een nieuwe aanwerving als via een externe dienstverlener of een combinatie van beide.


Binnen het thema duurzaam en circulair ondernemen kan u beroep doen op onze kennis en expertise om als externe dienstverlener op te treden. Met SURA kunnen we u ook begeleiden in de opmaak van een KMO-groeisubsidie dossier. Neem contact op met 1 van onze medewerkers en we geven graag vrijblijvend advies op maat van jouw project.


De volgende oproep loopt van 28 augustus tot 25 september 2023.

Is deze deadline moeilijk haalbaar? Volgend indienmoment is december 2023.Circulariteit in de zorg.


Het toenemende gebruik van medisch materiaal, zowel voor verzorging als ingrepen, leidt tot een evenredige toename van afval. Dit zorgt voor een dringende noodzaak om stappen te zetten richting een circulaire aanpak. Hierdoor is er een potentieel voor toepassen van alternatieve businessmodellen. Met name inzetten op hergebruik, herstel, duurzame productie, …


Hiervoor lanceert Vlaanderen Circulair een projectoproep om nieuwe businessmodellen in een samenwerkingsverband te testen in de praktijk. Er wordt gezocht naar projecten die gebaseerd zijn op hoogwaardige R-strategieën.Enkele voorbeelden van business modellen die hier toegepast kunnen worden: As-A-Service modellen, herbruikbaar verzorgingsmateriaal, wasbaar linnen, alternatieve verpakking, (her-)sterilisatie, …


Vlaanderen Circulair (OVAM) subsidieert tot 80% van een project, met een maximum van 100.000 euro. De deadline voor indiening is vrijdag 29 september 2023 (12u).

Interesse? Wij geven graag vrijblijvend advies.


Innoveren over de grenzen heen: CrossRoads.


Er is ook een nieuwe oproep die voor de eerste keer georganiseerd wordt. Wil je een project opstarten met Belgische én Nederlandse partners? Samen werken rond maatschappelijke transitieprioriteiten van beide landen, zijnde:

 • Duurzaam ondernemen

 • Duurzame energie

 • Industrie 4.0

 • Gezondheid

Dan kan je eventueel gebruik maken van CrossRoads. Er is plaats voor 50 innovatieprojecten met daarin minstens 125 ondernemingen.


Deze oproep staat open van 1 september '23 t.e.m. 13 oktober '23.

Interesse? Wij geven graag vrijblijvend advies op maat van jouw project.Projecten zonder deadline.


Daarnaast zijn er nog steeds de doorlopende subsidieoproepen zoals ontwikkelingsprojecten, de ecologiepremie, GREEN investeringssteun, …


Je kan bij SURA vrijblijvend terecht om het juiste oproep te vinden voor jouw project.
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page