top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSofie Rapsaet

Workshop circulaire businessmodellen

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022


Circulair ondernemen gaat over veel meer dan het reduceren van afvalstoffen of het hergebruik van materialen. Om het gebruik van primaire grondstoffen te reduceren, is technologie slechts één van de mogelijke stappen die je kan nemen. Het herdenken van een businessmodel kan minstens evenveel impact hebben en in veel gevallen voor nieuwe inkomsten zorgen. Binnen het C-MAF project, bijvoorbeeld, onderzoeken we de juridische knobbels en mogelijkheden van huur- of take-back formules.


Maar wat is dat dan, een circulair businessmodel?Rethink – Refuse – Recycle – Redistribute – Repair – Reduce - Reuse

SURA ontwikkelde een zeer doe-gerichte workshop met tal van voorbeelden en handvaten om nieuwe en bestaande bedrijven te helpen om hun businessmodel te herbekijken.

Om goed te begrijpen hoe je stappen kan zetten, moet de volledige waardeketen van je bedrijf in kaart worden gebracht. Afhankelijk van wat je doet en wie je stakeholders zijn, zijn er tal van mogelijkheden om doorheen de keten het anders aan te pakken.


SURA gaf deze workshop al verschillende keren voor jonge, startende ondernemers of individueel aan bedrijven.

Laat ons weten met wie je een circulair businessmodel wil ontwikkelen en we komen graag met een volle lading circulair enthousiasme naar jullie toe!


Circular economy is not about recycling volume, but about recycling value


94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page