top of page
Zoeken
  • joachim893

Studenten UGent helpen met verduurzaming festival Alcatraz

Bijgewerkt op: 6 dec. 2022


Alcatraz Metal Festival is een jaarlijks hardrock- en metalfestival dat tijdens het 2de volledige weekend van augustus plaatsvindt in Kortrijk. De organisatie draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, en werkt hiervoor samen met SURA. Thema's als herbruikbare bekers, afval, energie en water worden gemonitord en er worden acties opgezet om het festival duurzamer te maken.Om met een vernieuwde inkijk te werken aan het duurzaam waterverhaal van het festival, zal SURA dit academiejaar samenwerken met een 5-tal bio-ingenieursstudenten van

UGent. In het kader van het vak Milieutechnische installaties in de praktijk, wordt onderzocht hoe kan worden ingezet op enerzijds reductie van watergebruik en anderzijds zuivering en hergebruik van (afval)water. Ook het energieverbruik zal voorwerp uitmaken van hun onderzoek.

Er wordt niet enkel gefocust op het festival zelf, maar er wordt ook gekeken naar constructieve oplossingen die inzetbaar kunnen zijn voor andere events op de terreinen van Sportcampus Lange Munte.

De studenten krijgen de vrijheid om zelf oplossingen te bedenken op basis van beschikbare informatie en data van vorige edities. Door hen de nodige vrijheid te geven, kunnen verschillende scenario’s worden uitgewerkt die mogelijks al op korte termijn geïmplementeerd kunnen worden.

Deze unieke samenwerking tussen studenten en SURA zorgt ervoor dat studenten hun theoretische kennis kunnen toepassen op een reële case waardoor ze waardevolle ervaring opdoen met het werkveld.

Een win-win voor iedereen: studenten, de festivalorganisatoren en het milieu!27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page