top of page
nasa-fDSqEWLRNFE-unsplash.jpg
Subsidiescan

Wist je dat bedrijven met een scherpe duurzaamheidsvisie, ook recht hebben op subsidies? 

  • Vlaanderen steunt bedrijven die innoveren of investeren in groene producten en technologieën. De overheid legt het accent op de return in maatschappelijke meerwaarde bij bijna alle steunmechanismen. Er is steun die voor alle sectoren toegankelijk is en er zijn ook heel gerichte sectorale subsidies, die via calls worden verdeeld. Ook in Brussel en Wallonië zijn gelijkaardige mogelijkheden. 

  • Europa zet met de Green Deal alles in het werk om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Ook in 2022 zijn er concrete oproepen over thema's als circulariteit, biodiversiteit, korte keten, energie, waterbeheer, ...

  • Lokale overheden zetten heel gericht hun middelen in om bedrijven in eigen regio te steunen om zo lokale klimaatdoelstellingen te behalen.

 

Ben je bijvoorbeeld bezig met het valoriseren van afval, met het ontwikkelen van een circulair product of businessmodel, ontwikkel je een technologie om water te behandelen of te hergebruiken, investeer je in nieuwe energievriendelijke technologieën voor je eigen productie of heb je een nieuwe manier van verpakken ontwikkeld ?  Dan is er veel kans dat je in aanmerking komt voor subsidie.

Een eenvoudige subsidiescan geeft je een overzicht van de mogelijkheden voor de duurzame plannen van jullie bedrijf. Zo komen overheidsmiddelen terecht bij bedrijven met serieuze ambities voor de toekomst.

bottom of page