top of page
Morning Mist over Bomen
CERTIFIERING EN REPORTING


Om geloofwaardig te zijn voor jouw leveranciers, klanten, bank of aandeelhouders is meten en staven van acties en inspanningen noodzakelijkSoms biedt het behalen van een bepaald certificaat toegang tot een nieuwe markt. Vaak zijn grotere bedrijven enkel nog bereid om met jullie samen te werken, als je voldoet aan bepaalde duurzaamheidscriteria, zoals weten hoeveel je carbon footprint bedraagt. Ook banken of investeerders zijn steeds kritischer en vragen een bewijs van de inspanningen die geleverd worden op vlak van CO2-reductie, sociale gelijkheid, energiebesparing, biodiversiteit of hergebruik van grondstoffen. 

 

Maak je impact hard met cijfers en vertel op een authentieke manier een straf verhaal.

 
SURA helpt met: 

  • Carbon Accounting: We verzamelen de nodige informatie over waar jullie nu staan. Vanuit de nulmeting vertrekken we om duidelijke stappen te definiëren om jullie CO2-uitstoot grondig naar beneden te halen. 

  • Non-financial reporting: Een Europese verplichting voor bedrijven van meer dan 500 werknemers (zie blog). Deze rapportering zal vanaf 2024 stevig uitbreiden naar bedrijven vanaf 250 werknemers. Ook als het nog niet moet, kan rapporteren een stevig  concurrentievoordeel opleveren. Het maakt de inspanningen die je doet meetbaar en zichtbaar en levert de nodige data aan die steeds meer banken, klanten of leveranciers verwachten. Er wordt onderzocht of er best aan de hand van SDG's, GRI of andere rapporteringstandaarden gewerkt wordt. Data wordt verzameld, geanalyseerd en vervolgens in een stevig en knap gelay-out rapport gegoten dat ook gelezen en gebruikt kan worden in de bedrijfscommunicatie.

  • Sectorale of specifieke duurzaamheidscertificaten: De keuze tot de meest geschikte certifiëring die jullie kan helpen om de juiste stappen te zetten.  

 

 

Omdat de weg ernaar toe minstens even belangrijk is als de bestemming, betrekken we steeds de nodige medewerkers, klanten, aandeelhouders of andere belanghebbenden. 

We maken een duidelijke planning op en werken op een efficiënte manier, met voldoende diepgang. 

 

Laat u verrassen door engagement en creativiteit en open nieuwe markten!

bottom of page