top of page

Een passie voor duurzame,

circulaire bedrijven?

SURA is een jong bedrijf met impact. Wij, samen met veel anderen, willen de wereld op een betere manier doorgeven aan de volgende generatie. Bedrijven staan centraal in deze transitie.

Stap voor stap begeleiden we onze klanten in een traject op maat. Dat gaat van een laagdrempelige impactanalyse tot een volledig duurzaamheidsrapport en - strategie. We accentueren daarbij steeds het belang van samenwerking en de opportuniteiten voor het bedrijf. Transparantie en pragmatisme  staan voorop. Via workshops, bevragingen en verdieping, bepalen we samen met het bedrijf de visie op lange termijn: Wat is er al, wat is mogelijk en haalbaar en wat maakt het meest impact? Wat is mogelijk en welke tools, partners of middelen of gegevens zijn daarvoor nodig?

Circulaire economie is één van de belangrijkste sleutels om snel de verandering in te zetten. De economie bestaat nog voor het grootste deel uit lineaire processen: grondstoffen worden ontgonnen, verwerkt, producten worden ontworpen, gemaakt, geassembleerd, verdeeld, gebruikt en uiteindelijk weggegooid. Circulaire economie gaat over de waarde die kan gecreëerd worden door materialen en grondstoffen langer dan eenmalig te kunnen gebruiken. SURA is expert in het opzetten van circulaire businessmodellen in de bouw, voedings- en maakindustrie.

We zoeken daarom een collega die ons extra kennis kan bieden. Naast de groeiende vraag naar begeleiding in het opzetten van duurzaamheidstrategieën,  zijn we betrokken in enkele Vlaamse en Europese projecten die ons de kans geven om verder kennis op te bouwen rond circulaire economie zodat we bedrijven hierin kunnen adviseren.

 

Sustainability

& circularity consultant

Je hebt

 • Een uitgesproken passie voor duurzaamheid en circulariteit. Je gelooft dat het nu het moment is om dingen te veranderen en je straalt enthousiasme en creativiteit uit om een weg te vinden in de wereld waarin we vandaag leven. Je kan een visie uitwerken en deze naar concrete acties vertalen.

 • Een masterdiploma en 3-5 jaar ervaring in de duurzaamheidswereld. Je weet wat er de komende jaren afkomt op bedrijven (CSRD, taxonomie, sbti,…) en waar bedrijven moeten aan voldoen. Je weet welke data nodig zijn en welke manieren er bestaan om deze te monitoren en te certifiëren, niet alleen voor CO2 maar ook voor andere relevante data. Je hebt kennis van circulaire businessmodellen als terugname, leasing, as-a-service, recyclage, …

 • Kennis van methodes om strategisch en analytisch te werken. Je weet hoe complexe projecten aan te pakken op een gestructureerde manier. Je kan workshops organiseren, bevragingen organiseren, scenario’s uitwerken, diepgaande analyses uitvoeren over bepaalde thema’s.

 • Vlotte mondelinge en schriftelijke Nederlandse en Engelse communicatie skills.

 • Een netwerk in de bouw-, voedings- of maaksector, van bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

 

Taken

 • Je begeleidt klanten uit de bouw, maak- en voedingssector in hun weg naar een duurzamere bedrijfsvoering. Je neemt het volledige projectmanagement van kleinere en complexere trajecten op jou.

 • Je wordt projectleider van enkele boeiende Vlaamse en Europese projecten over circulair bouwen en maken. Dit betekent het opnemen van taken als de ontwikkeling van nieuwe (circulaire) businessmodellen, het coördineren van partnerships, diepgaande trajecten opzetten rond thema’s als alternatieve financiering, businessmodellen, …

 • Je ontwikkelt mee de dienstverlening en helpt deze op de markt te zetten: businessmodelanalyses, een aanbod van technische analyses, certificaten en andere hulpmiddelen om duurzaamheid en circulariteit op een hoger niveau te tillen. Je organiseert daartoe opleidingen en infosessies en zoekt naar kansen.

 • Je maakt steeds de link met mogelijke subsidie-oproepen en stemt daarvoor af met collega’s die hiermee bezig zijn. Dit kan de kans geven om samen te werken met (internationale) partners en hogere ambities te behalen.

 

We bieden

 • Een job in het hart van de verandering, toekomstgericht, vol kansen en met maatschappelijke impact.

 • Aandacht voor veel werkvreugde: Fijne contacten met fijne, inspirerende mensen en leuk jong en groeiend team

 • Veel zelfstandigheid en kansen om je te ontwikkelen. SURA is een jong bedrijf, je krijgt de kans om de lijnen voor de toekomst mee uit te zetten en het team verder uit te bouwen

 • Een marktconform loon en flexibiliteit.

 • Extra verlofdagen.

 • Een kantoor in Urban Office, aan de Leie in Kortrijk met mogelijkheid tot thuiswerk.

 

Interesse? Stuur je CV en motivatie naar sofie@sura-impact.be

bottom of page